Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с климатика

Здравейте, проблемат ми е следния става вапрос за Alfa 166 нещо климатика неще да духа студено и незнам какво става духа само топло. Ако някой знае за какво става вапрос помагайте, незнам данеби фриома да е сфаршил или нещо от компютара ли незнам!
    Благодаря ви предварително!

Може фреона да е избягал
    Препоръчително е дори да няма нужда - да се пуска от време
    на време за да завърта фреона ....

В сервиз за климатици ще хванат проблема.
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

В сервиза им кажи да ти сложат цветен газ но предполагам,че те сами ще се сетят. Така ще разбереж дали ти духа от някъде и кое уплътнение е за смяна.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

мисля че тук е подходящо и аз да си се оплача - преди няколко дена ми се развали нещо по духалките (алфа 156) и климатроника заедно с вентилаторите в купето не искаха да се изключат - нито от копчетата нито като махна ключа - единственото което беше да откача акумулатора. Обиколих 1000 сервиза в които ми отказаха да пипат по електрониката. После в сервиза на BOSH 4 часа ми държаха колата. КАзаха ми че ми е изгорял някакав терморегулатор или нещо такова. Казаха още че нямат такъв за да ми го сменят, а доставка от Италия - 1-2 месеца (232 лева) и НЕ били сигурни дали ще е същия.... аз им казах просто да го махнат за сега за да не духа че се простудих в тая кола ... много странно ми се стори - изгорял терморегулатор пък като махнеш ключа пак духа ... ама е мн кофти щото като е хладно вън и не мога и стъклата да си издухам .. някой да каже нещо по болежката ми?
        Аlfa Romeo 156 1,8 TS
        Fiat Bravo - 1,6
        Hyundai i20 - 1,2

Comment

ето и снимка на джаджата
          Аlfa Romeo 156 1,8 TS
          Fiat Bravo - 1,6
          Hyundai i20 - 1,2

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9688

Виж тук колегата имаше същия проблем.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

виждам че на колегата си помогнал кажи как му решихте проблема?
              Аlfa Romeo 156 1,8 TS
              Fiat Bravo - 1,6
              Hyundai i20 - 1,2

Comment

Ами пратих му същото 2ра употреба.Обаче имах само едно ако искаш мога да поразпитам тук там.
                sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

много ще съм ти благодарен!
                  Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                  Fiat Bravo - 1,6
                  Hyundai i20 - 1,2

Comment

А нещо по тази проблем знаете ли пак 166 на таблото ми свети нещо червено за аербаците мисла че е ако някой знае за кво става вапрос...

Comment

Първоначално публикувано от Katriks
                      А нещо по тази проблем знаете ли пак 166 на таблото ми свети нещо червено за аербаците мисла че е ако някой знае за кво става вапрос...
                      Мда, това дето свети при теб свети и при 90% от 166-ците. И при мен свети.

"Гъзния" датчик на седалката до шофьора е причината. 120 лева струва нов, но Бобо каза, че може да го оправи, ама все нямам време да ида до него.

Този датчик разпознава дали в седалката до шофьора е седнал човек и дали да пали ербеците при евентуален удар или да не ги пали, ако няма човек. Да не се хабят, един вид. Та той реагира на определено тегло и когато не дава точни стойности компютъра на колата не знае кво става - има ли човек на тая седалка или не.
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Мерси братле начи не сам единствен толкова се чудех кво е, начи евентоално може да се оправи и без да взимам нов датчик. Ще вида какво ще го права мерси!

Comment

Още за нещо искам да питам. Доло на снимката Съм снимал отстрани от дясната страна за аербага там се вкарва ключа и се варти ама незнам на каде требва да е точно, сега ми е на ON ама незнам мисла че трябва да е на OFF ама пак с него светат много лампички някви по таблото. Ако знаете как точно трябва да седи помагайте. Благодаря!!!

Comment

В положение ON - показва, че пасажерския еърбег е включен и затова НЕ ТРЯБВА да се вози на предната седалка дете в столче (по препоръка на производителите на столчета - на предна седалка се поставя обратно на посока на движение), тоест възд.възглавница е активна и затова трябва да се внимава да няма Дете в столче отпред, което е опасно за живота на детето.

Ако все пак ти се налага да возиш дете отпред - то тогава завърташ с ключа на позиция OFF, така възд.възглавница няма да се отвори в случай на инцидент. Това е , в случай че е дезактивиран мисля е нормално да ти свети на таблото за да ти напомня, че сам си се отказал от възд.възглавница.
                            ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

А благодаря ти толкова се чудих да разгадая картинките
                              мерси за помоща!!!

Comment

Working...
                              X